Noticias

Finalitza el projecte Hermes 2022, una iniciativa inclusiva en què Benito Menni col·labora i participa activament

Miércoles 22/06/2022
Enguany s'ha reprès el programa, organitzat per l'Ajuntament de Sant Boi, dirigit a la inclusió en l'àmbit de la salut mental a partir del patrimoni cultural, la igualtat d'oportunitats i el treball participatiu.

Usuaris i usuàries de tres unitats de Benito Menni CASM (SRC St Boi, Àrea Diversitat Funcional i el grup Artistes de Carrer de l'Àrea de Rehabilitació Hospitalària) han participat de manera activa al projecte Hermes 2022. La proposta d'enguany, titulada “Fotografiem la Torre del Sol”, ha fet un acostament, des de la fotografia, al patrimoni arquitectònic i natural del parc municipal, en què les persones participants han creat relats visuals de la mà de la fotògrafa Eli Pedrosa. Durant les sessions s'ha pogut experimentar com la fotografia ens connecta amb el passat, com pot ser una via d'expressió i documentació del nostre entorn i com ens enllaça amb la comunitat que hi participa.

El programa, que a cada edició es conclou amb una presentació pública del treball realitzat, va finalitzar el passat 15 de juny als Cinemes Can Castellet, on es va projectar un vídeo recull de tot el procés participatiu i les fotografies realitzades 

Des de Benito Menni CASM l'activitat ha estat coordinada per la terapeuta ocupacional Lucia Martínez, les educadores Marta Rueda i Nuria Descalzo, i el tècnic especialista sanitari Eugenio Tarancón.

La iniciativa, dirigida a apoderar les persones amb altres capacitats, incideix en el valor de la coexistència social i l'accessibilitat universal. Encapçalada pel Museu de Sant Boi i la Unitat de Patrimoni Cultural i Biblioteques, el projecte planteja un viatge d'experiències de la mà de la teràpia psicosocial per fer accessible la cultura a aquest col·lectiu. Cada proposta que es presenta està basada en episodis de la història o aspectes del patrimoni històric-artístic del municipi. Entorn a la temàtica escollida, es dissenyen les dinàmiques i els tallers dissenyats des de l'accessibilitat, amb una mirada inclusiva. Amb aquest programa es vol anar més enllà de l'adaptació de visites o de l'execució de tallers adaptats. Entén que la gestió cultural també pot ser una eina de cohesió social, amb components de teràpia psicosocial, que ajuda a experimentar el sentit de la comunitat i l'empatia.

El Projecte Hermes, pioner a Catalunya en quant a la divulgació i museïtzació del patrimoni per a col·lectius de salut mental i altres capacitats, es va iniciar el 2004, i des dels seus inicis compta amb la coparticipació dels dos centres sanitaris referents de Sant Boi: el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Benito Menni CASM. Aquest programa ha estat incorporat al catàleg del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals que impulsa la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer

 

thumbnail foto 2

thumbnail foto5

FORMAMOS PARTE DE

codi tipus

hospitals sense fum

cluster salut mental

 

CONTACTE CON NOSOTROS
Benito Menni CASM
C/ Dr Pujadas, 38 - 08830 St Boi de Llobregat
Teléfono: 93 652 99 99 / Fax 93 640 02 68 /
hospital.hbmenni@hospitalarias.es
Centres
Reconeciminetos a la calidad y excelencia
Última modificación: 20/09/2023
EFQM500
Iso
UNE
donabedian
Gold forum member