Noticias

Els joves de la Unitat d'Adolescents han format part del projecte educatiu i creatiu de Generation Europe

Jueves 24/08/2023

Aquest estiu, durant els mesos de juliol i agost, els nois i noies de la Unitat d'Adolescents han format part d'una activitat creativa de la xarxa internacional Generation Europe – The Academy, la qual està formada per 45 entitats de tota Europa, i té l'objectiu de promoure l'activitat social dels joves.

L'activitat creativa s'emmarca dins del projecte Elephant in The Room, un intercanvi juvenil que compta amb 35 joves, d'entre 16 i 23 anys, procedents de Sant Boi, Kungsbacka (Suècia) i Sinzig (Alemanya). La iniciativa va començar a Besalú, on el grup va donar forma a un joc de cartes, “Dilemma Cards”, amb temàtiques relacionades amb la salut mental. Seguidament, els joves de l'intercanvi es van traslladar a Sant Boi, on s'ha dut a terme la segona part del projecte.

Tres joves del grup local de Sant Boi han participat amb un grup d'usuaris, usuàries i professionals de la UCA en un taller creatiu, amb el qual s'ha treballat en la visió del pati de la unitat com a espai lúdic. Tots ells, han col·laborat per elaborar una proposta creativa, que després ha estat pintada en una de les parets del pati. S'ha donat forma a un nou mural dinàmic que recull recomanacions d'hàbits saludables. A través de jocs interactius, es treballen les mínimes recomanacions de moviment diàries. Els dibuixos realitzats simbolitzen diferents màquines de pinball, que contenen dins aquelles activitats amb les quals gaudeixen els nois i noies de la Unitat, com la música, el ping-pong, els tallers de polseres, etc. Per a donar forma al mural, s'ha fet ús de metacrilat, amb un disseny de colors i transparències.

Un cop pintat i finalitzat, el mural s'ha exposat a les famílies dels joves participants en unes portes obertes, on han estat presents les responsables del projecte.

 

.

FORMAMOS PARTE DE

codi tipus

hospitals sense fum

cluster salut mental

 

CONTACTE CON NOSOTROS
Benito Menni CASM
C/ Dr Pujadas, 38 - 08830 St Boi de Llobregat
Teléfono: 93 652 99 99 / Fax 93 640 02 68 /
hospital.hbmenni@hospitalarias.es
Centres
Reconeciminetos a la calidad y excelencia
Última modificación: 20/09/2023
EFQM500
Iso
UNE
donabedian
Gold forum member