Noticias

L’experiència de Benito Menni en l’aplicació del model Safewards a la I Jornada de Bones Pràctiques en Quality Rights i Hospitalització en Salut Mental

Miércoles 31/05/2023
Blas Blánquez presenta la bona pràctica de reducció de contencions mecàniques al centre i la seva implementació, una de les seleccionades pel comitè científic de la jornada per la seva rellevància

Durant la I Jornada de Bones Pràctiques en Quality Rights i Hospitalització en Salut Mental, organitzada conjuntament entre el Pla Director de Salut Mental i Addiccions (Departament de Salut) i el Pacte Nacional de Salut Mental (Departament de Presidència), s'ha presentat l'experiència de la implementació del model Safewards a Benito Menni i els bons indicadors aconseguits després de la prova pilot efectuada a tres unitats del centre.
La jornada, amb l'objectiu de donar a conèixer les experiències de bones pràctiques en matèria d'atenció basada en drets i hospitalització en salut mental, tant en el nostre territori com a nivell internacional, ha comptat amb Sra. Dévora Kestel, directora del departament de Salut Mental i Abús de Substàncies de la OMS, així com amb els professors Thomas Emmeneger i Alan Simpson, referents internacionals en programes de portes obertes i gestió de riscos en l'hospitalització psiquiàtrica.

Model Safewards, mètode de treball centrat en la persona

Mr. Alan Simpson, infermer investigador de salut mental amb un interès especial en la participació i col·laboració dels usuaris de serveis i cuidadors a la pràctica, l'educació i la investigació en salut mental, ha parlat sobre el Model Safewards, un model, fruit d'anys d'investigacions i revisió d'estudis a nivell internacional , centrat en la persona i les seves necessitats que permet identificar els desencadenants de conflicte per intervenir minimitzant-los.

Implantació exitosa del Model Safewards a Benito Menni CASM

Blas Blánquez, supervisor d'infermeria de Benito Menni CASM, per la seva banda, ha presentat el procés d'implementació del Model Safewards dut a terme al centre per reduir el número de contencions mecàniques. Tal com ha explicat Blánquez, el procés contempla diverses fases i ha aconseguit, en poc més d'un any de l'inici de la prova pilot a dues unitats, uns resultats òptims en reducció de contencions que encoratgen a implementar el model a la resta d'unitats d'hospitalització del centre, i com també la implantació ha aportat millores en la relació terapèutica i en la satisfacció d'usuaris i professionals.

Com a cloenda de la jornada, celebrada a l'Hospital Germans Trias i Pujol, la Dra. Meritxell Centeno, adjunta a la direcció mèdica de Benito Menni CASM ha intervingut juntament amb la Sra. Casamitjna, Directora del Pacte Nacional de SM i el Dr. Josep M. Mòdol, gerent de l'Hospital Universitaria Germans Trias i Pujol, en les conclusions i en la transmissió d'un missatge de treball incessant i continu en la garantia dels drets humans en els serveis de salut mental.

 

.

.

.

FORMAMOS PARTE DE

codi tipus

hospitals sense fum

cluster salut mental

 

CONTACTE CON NOSOTROS
Benito Menni CASM
C/ Dr Pujadas, 38 - 08830 St Boi de Llobregat
Teléfono: 93 652 99 99 / Fax 93 640 02 68 /
hospital.hbmenni@hospitalarias.es
Centres
Reconeciminetos a la calidad y excelencia
Última modificación: 20/09/2023
EFQM500
Iso
UNE
donabedian
Gold forum member