Noticias

La Sala Multisensorial ja és una realitat

Martes 07/02/2023
Benito Menni CASM posa en funcionament una Sala Snoezelen dissenyada per un equip d'educadores, terapeutes i professionals assistencials de Benito Menni

L'espai està ubicat a l'edifici de Diversitat Funcional i està dirigit als usuaris de les unitats de Psicogeriatria, Salut Mental i Diversitat Funcional, especialment a aquells amb malalties neurodegeneratives, dany cerebral i malalties de salut mental, una iniciativa dissenyada per educadores i terapeutes de Benito Menni i recolzada pel departament d'Innovació.

L'estimulació multisensorial que persegueix la funcionalitat de la sala, es basa en dos conceptes claus per a la seva aplicació: les sensacions i les percepcions. Un espai Snoezelen, que és el nom que rep aquesta pràctica, crea una atmosfera adequada a cada usuari a través de diversos aparells tècnicament avançats, com el tub de bombolles, la fibra òptica o el llit d'aigua entre altres, que produeixen diferents sensacions a la persona. Aquests elements tàctils, vestibulars, vibratoris, visuals, auditius i olfactoris s'ofereixen, sota un pla terapèutic específic segons les necessitats de cada usuari, en un  espai de calma individualitzat on se li estimulen suaument aquells sentits que més requereix per al seu benestar.

El principal objectiu de l'estimulació multisensorial és millorar les condicions de vida dels usuaris amb discapacitat, treballant la percepció i tot l'espectre sensorial de la persona. Amb això es busca millorar l'assimilació de la informació sensorial que s'ofereix als usuaris, optimitzant la seva relació amb l'entorn i els seus aprenentatges. La posada en marxa de la sala permetrà treballar, sota l'atenció individualitzada de la terapeuta o educadora, l'oci i el gaudiment de l'usuari, la relaxació i l'estimulació sensorial. L'equip que realitzarà les intervencions terapèutiques a la sala, en destaca els múltiples beneficis sobre la salut integral de les persones. L'activitat d'oferiment d'estímuls regulats i controlats que permet la nova sala ajuda a desenvolupar l'autoconfiança, potencia l'autocontrol, incentiva l'exploració i el desenvolupament de capacitats creatives, augmenta el nivell de concentració i atenció, redueix les alteracions de conducta i optimitza el benestar i la qualitat de vida dels usuaris i usuàries.

 

aaa

        

FORMAMOS PARTE DE

codi tipus

hospitals sense fum

cluster salut mental

 

CONTACTE CON NOSOTROS
Benito Menni CASM
C/ Dr Pujadas, 38 - 08830 St Boi de Llobregat
Teléfono: 93 652 99 99 / Fax 93 640 02 68 /
hospital.hbmenni@hospitalarias.es
Centres
Reconeciminetos a la calidad y excelencia
Última modificación: 27/03/2023
EFQM500
Iso
UNE
donabedian
Gold forum member