Noticias

Reunió amb el Conseller de Salut de la Generalitat

Miércoles 11/01/2023

Ahir dimarts va tenir lloc una reunió amb el Conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, per presentar-li el projecte del Centre de Salut Mental de l'Alt Pirineu. Un projecte que té com a finalitat posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat d'Andorra els recursos que calen per a ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental, i les seves famílies.

La reunió va comptar amb una delegació formada per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, el Dr. Joan Orrit Clotet, Director gerent de Benito Menni CASM; el Sr. Alberto Martín de la Mata, Director gerent de la Província  de Germanes Hospitalàries; la Sra. Maria Emília Gil, Directora Fundació Catalana d'Hospitals; el Sr. Francesc Viaplana, Alcalde de La Seu d'Urgell; el Sr. Jordi Fàbrega, Vicealcalde de La Seu d'Urgell i Diputat al Parlament de Catalunya i Mn. David Codina, cap de gabinet de l'Arquebisbe. Per part de la Generalitat, a més del Conseller Balcells han assistit a la reunió la Directora general de Planificació i Recerca en Salut, Sra. Aina Plaza; el Gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Sr. Miquel Abrantes; i la Cap de gabinet del Conseller, Sra. Iria Caamiña.

La proposta del Centre de Salut Mental de l'Alt Pirineu compta amb la participació del Ministeri de Salut del Govern d'Andorra i serà gestionat per Benito Menni CASM, d'acord amb el conveni signat per totes tres institucions al Palau Episcopal el 24 d'octubre de l'any passat.

El Bisbat d'Urgell ofereix uns espais propis situats a l'edifici del Seminari Diocesà, a La Seu d'Urgell, per a la localització i els equipaments necessaris per a la consecució del Centre de Salut Mental; mentre que, pel que fa als serveis als malalts, l'acord es concreta en tres eixos principals: l'atenció a persones d'edat adulta que precisin fases d'hospitalització de mitja o llarga estada; l'atenció en l'etapa infantil-juvenil, en règim tant d'ingrés com d'hospitalització parcial, prioritzant l'adolescència; i la col·laboració en activitats docents i de recerca.

Els serveis d'atenció i assistència a les persones està previst que els gestioni Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental (CASM) de Germanes Hospitalàries d'acord amb el seu model de recuperació, un model centrat en la persona en què la continuïtat assistencial i l'acompanyament del cicle vital són claus. Precursors en la implantació de les noves tècniques i dispositius assistencials, en la docència, la recerca i la innovació, el nostre compromís institucional és oferir una atenció integral a totes aquelles persones que pateixen malalties mentals, amb l'Hospitalitat com a valor central.

Està previst que el proper divendres dia 13 de gener el Conseller visitarà La Seu d'Urgell i podrà conèixer els espais del projecte de primera mà.

 

Reunió

FORMAMOS PARTE DE

codi tipus

hospitals sense fum

cluster salut mental

 

CONTACTE CON NOSOTROS
Benito Menni CASM
C/ Dr Pujadas, 38 - 08830 St Boi de Llobregat
Teléfono: 93 652 99 99 / Fax 93 640 02 68 /
hospital.hbmenni@hospitalarias.es
Centres
Reconeciminetos a la calidad y excelencia
Última modificación: 27/03/2023
EFQM500
Iso
UNE
donabedian
Gold forum member